Ik heb een .nl en .be domein. Wat kan ik het beste doen?

Vraag:
Ik volg al een tijd de positie van mijn website www.-verwijderd-.be via jullie website. Mijn doelpubliek zit in Belgie en in Nederland, dus volg ik google.nl en google.be.
 
Het valt op dat ik met mijn belangrijkste zoekwoorden veel hoger scoor in .be dan in .nl. Wel logisch ook, want de site eindigt op.be.
 
Nu heb ik ook een kleine website www.-verwijderd-.nl, waarop mensen kunnen doorklikken naar de hoofdsite, de .be-site. Maar nu vraag ik mij het volgende af:
 
Zou het voor mijn positie in google.nl (de nederlandse dus) beter zijn als ik de .nl-site rechtstreeks zou laten doorlinken naar de .be-site? Zou google dat dan zien als een soort van koppeling naar Nederland en zou ik zo hoger kunnen scoren in google.nl (met de site -verwijderd-.be dus)?

Antwoord:
In de regel is het inderdaad zo dat een .be domein beter scoort in de resultaten van Google.be ten opzichte van Google.nl.
Het redirecten van het .nl domein naar .be raden wij af, hiermee geef je namelijk de posities van jouw .nl domein op en zal de algehele vindbaarheid niet ten goede komen.

Als de Nederlandse markt ook jouw doelgroep is zou je daar een eigen webshop voor kunnen opzetten. Het voordeel hiervan is dat je de .nl webshop ook geheel op de Nederlandse markt kunt afstemmen, bijvoorbeeld met informatie over iDEAL in de footer. Onze persoonlijke ervaring is ook dat het taalverschil tussen Nederland en Belgie behoorlijk groot kan zijn, hier kun je qua teksten ook beter op in spelen met losse webshops.